miercuri, 22 august 2012

sentimente dpdv rational si irational

SENTIMÉNT, sentimente, s. n. 1. Proces afectiv specific uman, care exprimă atitudinea omului față de realitate; simțământ. ♦ Afecțiune. 2. Facultatea de a simți, de a cunoaște, de a aprecia ceva; conștiință. ♦ Credință, impresie intimă; convingere. Avea sentimentul că l-a mai văzut undeva. [Var.: (înv.) simtimént s. n.] – Din fr. sentiment.


             Dexul e irelevant uneori.Ce cacat e un sentiment?
Sunt persoane, ca mine, care incearca sa caute o logica in "a simti" inainte de da frau liber sentimentelor si euforiei prin vene sau inainte de a lua o decizie privind un sentiment(bad or good).Logica si chimia creierului n-or sa se inteleaga niciodata.Nu stiu daca v-ati privit vreodata in oglinda si  v-ati intrebat care e mai presus de cine?Creierul , cel ce ne conduce in viata de zi cu zi , e cel care ne da noua logica in ceea ce facem, puterea de a decide, consimtamantul, puterea de a alege, de a gandi...in acelasi timp, in intunericul din matele din care e facut si sofrile alea din celule de-l leaga si-l face atos se mai produc niste substante destul de puternice;un fel de combustibil care ne impiedica sa gandim logic si sa luam decizii, ceea ce ne facem sa simtim, sa avem sentimente.Creierul e un organ complex care e construit mai mult ca o suma de la k=-10 la 10 din k+c.
             Cand k e pozitiv, suntem rationali, iar cand e negativ ne lasam in voia sentimentelor.Cand k=0 e punctul de inflexiune a functiei, deci noi suntem morti si avem un colaps.De aceea constanta c e mai mult o functie f(x) care variaza odata cu procesul de gandire avand intotdeauna o valoare in asa fel incat suma noastra sa nu dea 0.
             Creierul se anuleaza singur, se contrazice prin natura sa si trebuie intotdeauna sa gaseasca un k in asa fel incat sa nu cada cu alegerile pe tusa.Intotdeauna balanta cade in stanga sau in dreapta de 0, niciodata nu e in echilibru.S-a conceput sa se bata cu el insusi.
             Daca o sa pui mai multe creiere sa gandeasca in doua echipe (logica/sentimente) o sa afli ca si atunci cand ai crede ca sunt persoane care gandesc la fel, balanta o sa se incline spre una dintre ele, nicodata remiza.E un proces pe care nu-l poti determina matematic oricat de Gheba ai fi.
            

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu